Testimonial van Truus

Mijn ervaringen met cranio sacraal therapie

Na 8 jaar pijn in de rug, met als oorzaak een verschoven ruggenwervel, kwam ik via mijn dochter bij Joop terecht. Ik was qua pijngrens aan het einde van wat ik nog aan kon. Ik had net een afspraak gemaakt in het ziekenhuis om naar de pijnpoli te gaan. Ik ben daar niet echt een voorstander van, maar doordat mijn leven werd beheerst door pijn, zag ik geen andere mogelijkheid meer. Ik liep al bijna 1,5 jaar in een korset. Joop heeft me via een cranio sacraal-behandeling na een keer al nagenoeg van de pijn afgeholpen. Hij is een zeer begaafde man en deelt zijn gaven graag met anderen.

Vervolgens meldde hij dat we de diepere lagen aan gingen pakken. Wat die diepere lagen zijn is me inmiddels duidelijk. Via de coachinggesprekken kwam ik er achter dat ik mijn harte zaken niet altijd even goed afhandel. Ik dacht het goed te doen, maar het kon nog beter. Dit veroorzaakte voor een groot deel mijn chronische rugpijn. D.m.v. de vraagstellingen en terugkaatsen van gegevens van Joop, ging ik me realiseren waar ik mee bezig was. Ik ben na gaan denken en dingen in gang gaan zetten, wetend dat er veel werk te doen was. Toch verbaasde het mij hoe gemakkelijk dit me afging. Op de ene of andere wonderlijke manier ging het allemaal bijna vanzelf. Joop heeft me doen inzien dat ik in mezelf moet geloven en dan in staat ben om het leven zo te leven zoals het voor mij en mijn omgeving goed is.

De rol van Joop hierin is groot. Via zijn manier van benaderen voelde ik me nooit bedreigd. Hij praat rustig, veroordeelt niet, laat je in je waarde. Met simpele vragen weet hij de juiste plek te raken. Ook de tips die ik heb gekregen om met pijnklachten om te gaan zijn simpel en doeltreffend.

Vergeleken met een half jaar geleden is mijn kwaliteit van leven stukken verbeterd. Ik kan weer wandelen, op een normale manier naar mijn werk, zelfs in de tuin werken gaat me weer prima af. Bovendien heb ik een beter inzicht gekregen in het functioneren van ons samengestelde gezin. Kortom, mijn leven heeft weer zin en heeft meer waarde gekregen.

Truus