Testimonial van Lyanne

Als mensen aan mij vragen wat Cranio Sacraal Therapie precies inhoudt, vind ik het moeilijk om er woorden aan te geven.  Het is iets wat iedereen eens zou moeten ervaren. Het is een cadeautje wat je met beide handen aan zou moeten pakken.

Toen ik voor de eerste keer via een vriendin van Cranio Sacraal Therapie hoorde, dacht ik dat het om een soort fysiotherapie ging.

Ik heb al mijn leven lang last van hoofdpijn, en heb al zoveel geprobeerd. Maar het verhielp alleen de hoofdpijn voor even, het werd nooit bij de kern aangepakt. Bij Cranio Sacraal Therapie wordt alles bij de kern aangepakt. Bij je echte Zelf.

Na de eerste keer was ik eigenlijk al van mijn hoofdpijn af. Na wat vertrouwder met Joop te zijn geworden, en nadat ik mezelf en hem de kans wilde gunnen om naar mezelf te kijken, werden de gesprekken dieper.

Hij heeft me geleerd naar mezelf te kijken. Hij heeft me geleerd te vergeven. Hij heeft me geleerd te mogen Zijn. Gewoon, Zijn zoals je bent. Het beeld wat ik van het leven had is ingekleurd door anderen, door verwachtingen. Joop heeft me geleerd dat alles goed is. Ik mag Zijn, jij mag Zijn, zonder belang, zonder oordeel.

Joop heeft me een groot stuk verlichting gegeven. Binnen een paar behandelingen voelde ik me een heel ander mens. Ik kan anders naar dingen kijken, dingen anders aanpakken, zonder dat ze zwaar voelen. Je krijgt wat je nodig hebt. En daar kun je op inspelen en zo alles wat je in het leven wilt aanpakken.

Verder vind ik Joop een heel mooi persoon, een heel wijs persoon. Met respect voor alles dat leeft. Bij hem mag je Zijn. Hij weet de dingen precies te benoemen of te bevragen, zonder dat je zelf een woord hoeft te zeggen. Joop Voelt.

Hij ziet iedereen als gelijke. Wat ik kan, kan jij ook zegt hij wel eens. En diep van binnen weet ik nu dat hij gelijk heeft. Diep van binnen geloof ik dat iedereen een mooi mens kan zijn. Als je maar je echte zelf bent, je echte zelf kunt accepteren en respecteren. Het is een weg naar jezelf, om je eigen kracht te ontdekken, om te handelen naar je eigen gevoel, en je zo laat zien dat het leven eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is als je het zelf (vaak) maakt.

Lyanne