Testimonial van Hans

Ik werd gedurende de laatste jaren in toenemende mate gehinderd door stijve onderbenen, pijnlijke en koude enkels en voeten. Aangezien ik inmiddels de leeftijd van 70 jaar heb bereikt leek mij dat wel verklaarbaar: een minder goede bloedcirculatie met de daaraan verbonden gevolgen.

Gedurende de afgelopen jaren verergerden de verschijnselen echter steeds meer, bezoeken aan de huisarts leverden weinig op en zelfs een korte wandeling werd zo onderhand een martelgang.

Zo kwam ik uiteindelijk bij Joop Haarman terecht die mij nu sedert enige weken met behulp van de Cranio Sacraal Therapie behandelt.

Welnu, de resultaten zijn werkelijk verbluffend; de pijn en stijfheid in de onderbenen, enkels en voeten zijn inmiddels vrijwel geheel verdwenen; de doorbloeding moet, naar mijn waarneming aanzienlijk zijn verbeterd aangezien ik ook veel minder dan voorheen last heb van koude voeten en ik loop weer “als een kievit”. Er zijn vanzelfsprekend dagen dat het weer wat minder gaat maar er zit een duidelijk opgaande lijn in en daar ben ik buitengewoon dankbaar voor!

Maar dit is niet het enige: ik ben van jongsaf aan een relatief stressgevoelig mens geweest en daar heb ik gedurende mijn gehele leven danig mee geworsteld. Joop herkende dit onmiddellijk bij de eerste behandeling en ook hier blijkt de therapie zeer effectief. Voor mij is dit weer een ontdekkingstocht geworden waaraan ik veel genoegen beleef!

Tijdens de behandelingen gaf Joop mij een paar ogenschijnlijk eenvoudige raadgevingen zoals:
Je houdt steeds je adem in als je jezelf inspant; oefen jezelf erin om door te ademen en laat je lichaam ervaren hoe aangenaam dit uitwerkt op je welbevinden.
Ademen is een eerste levensvoorwaarde: je ademt oppervlakkig; oefen jezelf in een diepere buikademhaling.

Ik probeer nu, met vallen en opstaan, deze raadgevingen in de praktijk te brengen en ik ervaar nu al de positieve effecten. Zo ervaar ik, zij het nog zo nu en dan, een heerlijke ontspanning en dat is een enorme stimulans voor mij om op dit pad verder te gaan!

Joop, ik beschouw het als een voorrecht dat ik door jou met deze therapie wordt behandeld en ik ben benieuwd waar we nog gaan uitkomen!

Hans