De behandeling

Allereerst vindt er een intake gesprek plaats, waarin de benodigde informatie uitgewisseld wordt.

Terwijl je comfortabel ligt op een behandeltafel maak ik een zacht en luisterend contact met je lichaam en geest en volg daarbij de waarneembare beweging van het cranio-sacraal ritme. Deze ritmische beweging kan zich overal op het lichaam manifesteren en vraagt om alerte aandacht: het is een uitnodiging van het lichaam om in communicatie te gaan en open te staan voor helende processen.
Het menselijk lichaam is intelligent, het reageert op deze aandacht en maakt contact door de beweging van de fascia (bindweefsel) aan mijn handen te laten voelen, door mij te laten (h)erkennen en volgen.

Ik werk vanuit meditatie en vanuit deze concentratie en stilte luister ik naar wat je lichaam aangeeft, nodig heeft, om te helen.

Een behandeling kan bestaan uit verschillende Cranio Sacrale-behandelmethoden:

  1. uit stilte en aandacht, van waaruit geleide beweging en introductie van stilpunten (stillpoints) de spanningen oplossen
  2. Somato Emotional Release (zie: 'S.E.R.')
  3. Therapeutisch Beeld en dialoog
  4. Coaching en counseling bij essentiële vragen (zie: 'Coaching en counseling')
  5. of een mogelijke combinatie, al naar gelang de vraag die gesteld wordt

Je lichaam ervaart hierdoor zijn hulpvraag als beantwoord en kan zo ontladen; spanningen lossen op zachte wijze op en de lichaamsenergie wordt opgeladen. Dit voelt meestal aan als diepe ontspanning, een soort slaaptoestand of trance waarin de herstelprocessen plaatsvinden.

Cranio Sacraal Therapie is een effectieve, transformerende therapie; de behandeling voelt aan als een diepe ontspanning.

En na de behandeling is er natuurlijk de gelegenheid om even bij te komen.

Wanneer de situatie het niet toelaat om aan de praktijk te komen, is het uiteraard mogelijk de behandeling aan huis te laten plaatsvinden.
Het tarief hiervoor vindt u op de pagina 'Tarieven en vergoeding'